کنجد

 

گیاه کنجد

کنجد یکی از قدیمی ترین گیاهان زراعی روغنی جهان است و از زمان های قدیم در ایران کشت می شود و زمانی از صادرات مهم کشور به شمار می رفت. کشت کنجد در مناطق گرمسیری کشور مانند استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، جیرفت و فارس متداول است و در استان مازندران هم به دلیل تنوع کشت، کنجد به صورت زراعت اصلی در بهار و یا به صورت کشت مخلوط همراه با پنبه در بهار و همچنین به عنوان کشت دوم بعد از برداشت غلات بسیار مورد توجه کشاورزان منطقه می باشد و از سوی دیگر کاربرد روزافزون روغن استحصالی از این گیاه در صنعت موجب افزایش تقاضا جهت افزایش سطح زیرکشت آن می باشد.

ادامه نوشته

تولید پلاستیک در مزارع سیب زمینی

 

سیب زمینی

فقط در انگلستان سالانه شش میلیون تن پلاستیک تولید می شود. اغلب پلاستیک ها نیز بسیار بادوامند و صدها سال طول می کشد تا تجزیه شوند. اگر رومیان باستان نیز پلاستیک تولید می کردند، بقایای پلاستیک های تولیدی آنان تا امروز باقی می ماند. اگر نمی خواهیم نوه هایمان روی تلی از پلاستیک های کهنه زندگی کنند، باید فکری به حال این مساله بکنیم.
یکی از گزینه های موجود، بازیافت پلاستیک و استفاده مجدد از بطری های مستعمل است، اما این کار از لحاظ انرژی به صرفه نیست و استفاده از بطری های دست اول کم هزینه تر است.
سوزاندن پلاستیک های کهنه برای تولید انرژی نیز یک گزینه دیگر است، اما گازهای آزادشده از بعضی انواع پلاستیک ها بسیار سمی است. شاید بهترین گزینه استفاده از پلاستیک های تجزیه پذیر باشد، به ویژه اینکه پلاستیک هایی که به عنوان بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرند، کثیف شده و قابل استفاده دوباره نیستند.
روی برچسب بسیاری از پلاستیک ها عبارت تجزیه پذیر را مشاهده می کنیم، اما این مواد در حقیقت به قطعات بسیار ریزی تبدیل می شوند که می توانند بر کیفیت خاک یا زندگی جاندارانی همانند کرم خاکی اثر بگذارند. بعضی از انواع این پلاستیک ها واقعاً تجزیه پذیرند، اما بسیاری دیگر به دلیل استفاده از کاتالیزورها، مواد سمی از خود ایجاد می کنند. یکی از انواع پلاستیک که تجزیه پذیر است و هیچ گونه مواد خطرناکی از خود برجای نمی گذارد، PHB یا پلی هیدروکسی بوتیرات نام دارد.

ادامه نوشته

 

گیاه بامبو

این این روزها گیاه بامبو یکی از پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی محسوب می‌شود. البته این نوع بامبویی که در خانه‌ها نگهداری می‌شود و معمولا پرپیچ و تاب است، نوع خاصی از بامبو است که به «لاکی بامبو» شهرت دارد اما با نام علمی ‌«دراسینا» در جهان شناخته می‌شود.

1- مهم‌ترین نکاتی که در مورد این نوع بامبو لازم است در نظر گرفته شود، نور کافی و آب تازه است و احتیاج به رسیدگی خاصی ندارد. البته بامبو برای رشد، خاک هم نمی‌خواهد. حتی می‌توان آن را در خاک‌های ژله‌ای نگهداری کرد اما برای رشد بهتر است از تقویت‌کننده‌های مایعی استفاده ‌شود که به آب بامبو اضافه می‌کنند و گل‌فروشی‌ها آن را «غذای بامبو» می‌نامند.
2- بامبوها گیاهان بسیار حساسی هستند و در صورت کوچک‌ترین تماسی با موادشیمیایی مثلا مواد‌شوینده، نگهداری در هوای گرم، عدم تعویض آب، قرار گرفتن در مجاورت نور زیاد و گاهی بیماری، کم‌کم زرد می‌شوند و از بین می‌روند. به همین دلیل ظرف یا گلدانی که در آن نگهداری می‌شود باید ماهی یک بار شسته شود و قبل از آنکه گیاه در آن قرار گیرد، کاملا خشک شود
.
3-  اگر نکات بالا را مدنظر قرار دهید و بامبو را در دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد و دور از نور مستقیم خورشید و باد مستقیم کولر نگه‌دارید و رطوبت لازم را برای آن فراهم کنید، پس از مدت ۵ تا ۷ ماه شاهد قد کشیدن عجیب این گیاه پیچ خورده و سرسبزی آن خواهید بود
.
4-  بامبو برعکس بقیه گیاهان،‌ نگهداری می‌شود؛ یعنی وقتی نور کمتری به آن برسد، بیشتر در جستجوی نور قد می‌کشد و در تماس با نور زیاد و گرما از داخل می‌پوسد
.
5-  تمیز نگه‌داشتن آب بامبو و با تعویض هفتگی تاثیر به سزایی در سلامت گیاه دارد. مقدار آب نیز باید تا اندازه‌ای باشد که تقریبا تا ۵/۲ سانتی‌متر بالاتر از انتهای پایینی ساقه قرار بگیرد
.
6-  دو عامل برای زرد شدن بامبو مطرح است. نور مستقیم یا بیش از حد و آب لوله کشی مورد استفاده برای گیاه که حاوی مقدار بیش از حد نمک یا فلوراید است. اگر گیاه‌تان بنابه دلایلی زرد و رشد آن متوقف شده است، آن را از تابش مستقیم نور آفتاب دور کرده و آب آن را تنها از آب فیلتر شده یا آب معدنی طبیعی تامین کنید تا دوره پربار و جدیدی را آغاز کند.