اطلاعات تکمیلی در باره نگهداری و جلوگیری از بیماری گیاه فیکوس بنجامین

+ پاسخ به سوال آقای صالح فازلی در مورد وجود لکه هایی بر روی برگ های گیاه فیکوسی که در منزل داشتند.

نام علمی :   Ficus benjamina

جنسی از گیاهان تیره آرتوکارپه ها Artocarpees می باشد.

                         وجود لکه های سفید رنگ

یكی از موفق ترین و زیباترین گیاهان آپارتمانی در سازش با محیط ومكانهای سرپوشیده است. بسیار زیبا است و زیبایی خاصی به منزل شما می بخشد از خانواده انجیر ( موراسه ) با برگهای کوچک  که رنگ سفید و سبز به صورت ابلق در آن دیده می شود برگهای سبز روشن و بیضی شكل و نوك تیز ، شاخه ها دارای خاصیت ارتجاعی و آویزان و مجنون در هوای آزاد ارتفاع آن به ۵ متر می رسد معمولاً بنجامین را به دلیل حساسیت بالا و مقاومت کم در برابر عوامل محیطی روی فیکوس بنجامین پیوند می زنند تا مقاومتر شود که اگر در صورت مشاهده برگهای سبز یکنواخت چون مربوط به پایه است بهتر است قطع شوند تا گیاه ابلق بهتر رشد کند، به نور بیشتری نسبت به سایر گیاهان آپارتمانی نیازمند است تابش مستقیم نور آفتاب بخصوص از پشت شیشه به برگها صدمه وارد می نماید .

 

ادامه نوشته

اطلاع

 

 

 

بالاخره وبلاگ شخصیم راه افتاد هنوز میزون نیست و نوشته هاش سر سری اما قول می دم که بهتر بشه برای رفتن به وبلاگ شخصیم کلیک کنید

بازدارنده های رشد:

بازدارنده های رشد:

بیشتر مواد تنظیم کننده ی رشد، عموماً رشد را تحریک می کنند و رشد و نمو را در تکامل مورفولوژیکی گیاهی به هم ربط  می دهند. یک گروه از مواد گوناگون وجود دارند که در فرایند هماهنگی رشد، عموماً از رشد جلوگیری می کنند. این مواد، بازدارنده های رشد نامیده می شوند. رایج ترین بازدارنده ها ترکیبات حلقوی مثل فنولها و لاکتونها هستند اما آلکالوئیدها، بعضی از الکل ها، اسیدهای آلی و چرب و حتی یونهای فلزی هم می توانند به عنوان بازدارنده ها عمل کنند.

ادامه نوشته

خورشیدی

خورشیدی

                                                      خورشیدی

نام علمی:   Clivia Miniata

تکثیر این گیاه کمی مشکل بوده و به دقت و مهارت زیادی نیازدارد، زیرا این گیاه از طریق پاجوشهایی که مجاور پایه مادری، بین برگهای تسمه ای شکل، غده ها و ریشه ها بوجود آمده اند، تکثیر می شود. اواخرتابستان که گلدهی گیاه به پایان رسید، گیاه رابداشته و طوری جداکنید که بتوانید به پاجوشها دست پیدا کنید. پاجوشهایی را که به اندازه کافی بزرگ شده اند می توانید با استفاده از یک چاقوی تیز به آرامی جدا و به تنهایی در گلدان کشت نمود. هرپاجوش باید شامل حداقل سه یا چهاربرگ بوده و طول آن حدود 25 سانتی متر باشد.

                         clivia miniata

عمل جداسازی پاجوش و گیاه مادری را با دقت انجام دهید. سپس هرپاجوش را درگلدان متوسطی حاوی کمپوست با پایه پیت قرار دهید . قلمه ها را در دمای 20- 18 درجه نگاه دارید و به طور منظم خیس یا خشک بودن خاک را کنترل کنید، زیرا آبیاری به موقع، به ویژه در مراحل اولیه و حساس تکثیر ، درسرعت ریشه دهی بسیار موثر است. زمانیکه گیاه به اندازه کافی ریشه داد     می تواند به رشد طبیعی خود ادامه دهد.

معرفی دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی، فرهنگستانها و انجمن های علمی مرتبط با کشاورزی

 

 

 

معرفی دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی، فرهنگستانها و انجمن های علمی مرتبط با کشاورزی

ادامه نوشته

بید سیب زمینی

بید سیب زمینی

                                              حشره کامل

بید سیب زمینی یکی از محصولات کشاورزی بسیار مهم در دنیا و کشور ما می باشد. در حال حاضر سیب زمینی در اکثر استانهای کشور کشت می شود و به دلیل کشت ارقام پرمحصول و رسیدگی های بهتر در سالهای اخیر، عملکرد این محصول در هکتار بالارفته است و در صورتی که تولیدکنندگان این محصول به توصیه مروجین کشاورزی عمل کنند عملکرد تولید در هکتار  افزایش یافته و نهایتاً علاوه بر تامین نیازهای داخلی با صدور سیبب زمینی مرغوب به خارج از کشور درآمد بیشتری عاید آنان خواهد شد.

معمولاً بوته و غده سیب زمینی دارای آفاتی است که در طول دوره رشد گیاه به آن آسیب رسانده و در نهایت  مقدار محصول را پائین می آورند. یکی از این آفات که متاسفانه از سال 64 برای اولین بار در کرج مشاهده گردید، بید سیب زمینی می باشد. این آفت از مهمترین آفات سیب زمینی در دنیا بوده و در اکثر کشورهای دنیا انتشار دارد. این حشره بوته سیب زمینی را در مزرعه آلوده نموده و در آخر فصل از طریق انتقال غده های آلوده به تخم یا کرم به انبار موجب می شود که در طول فصل زمستان چنانچه انبار نسبتاً گرم باشد به زاد و ولد خود ادامه می دهد و در نتیجه خسارت زیادی به غده ها در انبار وارد می سازد. بنابراین جا دارد که تولیدکنندگان سیب زمینی این آفت را به خوبی شناخته و درصدد مبارزه با آن باشند تا محصولی که با این همه زحمت تهیه می شود به وسیله این آفت موذی از بین نرود.

 

ادامه نوشته

همه چیز در مورد انگور و کشمش

                                                       

مقدمه:

مواد غذائی به قسمتهائی از بدنه ی گیاهان و نسوج حیوانات اطلاق می شود که برای انسان قابل خوردن بوده و معده و روده ی بشر توانا به هضم و جذب آن باشند. البته تمام مواد گیاهی و حیوانی قابل خوردن نیستند و بشر در درازای تاریخ زیست خود پی به وجود بخشهای سودمند آنها برده است. بنابراین تنها قسمتها مفید و قابل هضم آنها خوراک انسان را تشکیل می دهند تمام مواد غذائی، از عسل گرفته تا حنظل را می توان خورد. اما هر غذائی بسته به مقدار وزن و حجم آن می تواند غذا، دارو و یا سم باشد. مثلاً آرسنیک، مقدار بسیار کم آن در غذای روزانه ی ما هست. در صورت لزوم و برای درمان، مقداری بیشتر را می توان با تجویز پزشک خورد. اما اگر بیشتر خورده شود، زهر کشنده ای است. حتی میوه ی مفیدی مانند پرتقال نیز از این قاعده مستثنی نیست. به این ترتیب تمام خوراکیها برحسب میزان مصرف، هم غذا، هم دوا و هم زهر هستند.

پس سم مطلق وجود ندارد و هر ماده ی خوراکی برحسب میزان مصرفش می تواند مسموم کننده باشد. هر غذائی که از میزان معین بیشتر خورده شود، برای بدن قابل تحمل نیست و خاصیّت سمی پیدا می کند چه باید خورد؟ بدن انسان دارای بخشهای متفاوت اعضای گوناگون است که هر عضو ضمن آنکه وظیفه ی خاصی دارد، در ضمن انجام وظایفش، موادی را می سازد و ترشح می کند که برای ادامه ی زیست، وجودش الزامی است. عناصرلازم برای تولید این ترشحات را بدن از غذاهائی که می خوریم می گیرد. پس خوراک ما باید به گونه ای کامل و تکمیل باشد که تمام عناصر لازم برای گردش زندگی را در خود داشته باشد. هریک از این فلزات و شبه فلزاتی که در درون سلولهای زنده وجود دارند و ادامه ی زیست را باعث می شوند، کمبود و یا نبودشان دربدن، سبب تولید بیماری های گونا گون می شود که پزشک مجبور خواهد شد جبران آن را با دارو میسر سازد. پس چه بهتر پیش ازآنکه چنین اتفاقی بیفتد، با خوردن غذای خوب و مناسب از ناخوشی پیش گیری کنیم. به همین ترتیب باید گفت که غذای کامل به آن معنا که مثلاً یک خوراک مانند شیر و یا تخم مرغ غذای کامل باشد وجود ندارد. یعنی نمی توان تنها با شیر و یا خاویار و یا تخم مرغ به این علت که مواد لازم برای رشد جنین را درخود دارند، زندگی کرد. بلکه غذا ضمن تازه بودن و سالم بودن، باید از تنوع و گونه گونی نیز برخوردار باشد.

 

ادامه نوشته

استرپتوکارپوس

استرپتوکارپوس

 

نام علمی: Streptocarpus

نام انگلیسی: Cape – Primorose

 

       استرپتوکارپوس

استرپتوکارپوس یکی از انواع گیاهانی است که از تکثیر آن بسیار لذت خواهید برد. یکی از روشهای تکثیر این گیاه زیبا، کاشت بذر در دمای 21 درجه، از اوایل تا اواسط بهار است. گیاهانی که از بذرهای کاشته شده در اوایل تا اواخربهار بوجود می آیند در تابستان گل خواهند داد و بذرهایی که در اواخر بهار یا اوایل تابستان کاشته می شوند در پایان فصل تکثیر گیاهانی با بلندی 10 سانتی متر بوجود می آورند که در بهار سال بعد گل خواهند داد.

بذرها را در سینی بذر با رعایت فاصله کافی یا درگلدان های کوچکی بصورت تکی بکارید. زمانی که به اندازه کافی بزرگ شدند، آنها را به گلدانی متوسط حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت منتقل کنید.

این گیاه را می توانید از طریق برگ ها هم تکثیر کنید .

                        streptocarpus

 

برگهای بالغ ولی نه خیلی پیر را، برای تکثیر انتخاب کنید. تکثیر از طریق برگ به روشهای مختلف انجام می شود. این روش ها به قرار زیر است:

1-     سرتاسر برگ را به 2 تا 3 و حتی 4 قطعه تقسیم کنید و بصورت عمودی در عمق تقریباً یک سانتی متری خاک قرار دهید.

2-   با استفاده از یک چاقوی تیز، ابتدا در امتداد رگبرگ اصلی وسط برگ را به دو نیم کنید و از سطح برش به صورت عمودی در عمق یک سانتی کتری خاک قرار دهید.

3-   پس از اینکه با برش از میان رگبرگهای اصلی چندین برش در یک برگ ایجاد کردید، آنها را از طرف سطح زیرین برگ، بر روی سطح خاک بخوابانید.

                      

در هر سه روش از سینی بذر و کمپوست مخصوص بذر و قلمه استفاده کنید. خاک را کمی مرطوب کنید و قلمه ها را در دمای 21-20 درجه و نور مناسب و کافی قرار دهید. گیاهان جدید پس از 2 ماه از انتهای سطوح برش و یا از جائیکه رگبرگ ها بریده شده اند ظاهر خواهند شد. زمانی که به طول 5 سانتی متر رشد کردند، آنها را بیرون آورید (غیراز برگ قدیمی) و در گلدانهایی بزرگتر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت بکارید. در طول عمل تکثیر، قلمه ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید، مخصوصاً در روشی که برگ ها را بر روی سطح خاک خوابانده اید و به طور منظم قلمه ها را کنترل کنید، تا از بروز هرنوع فساد و پوسیدگی جلوگیری شود.